⤷ Contact formulier

Contact pagina
Heb interesse in obligaties aankopen?

⤷ Meer over Ducotex?

Met een compleet professioneel assortiment werkkleding, promotiekleding, werkschoenen en PBM zorgt Ducotex dat medewerkers zichtbaar en herkenbaar aanwezig zijn. Een uniforme uitstraling van bedrijven en instellingen. Voor medewerkers moet kleding functioneel, comfortabel en veilig zijn afgestemd op hun werkzaamheden. Door onze constante behoefte om te innoveren beschikken we over veel productkennis. Kennis die merkbaar is in onze adviezen en service.

Ducotex levert een totaalconcept samen klanten. Wij luisteren naar wensen, analyseren en meten, doen een goed voorstel. In eigenhuis zorgen wij voor  logo/huisstijl overbrenging via borduren en transfers op kleding. De gehele verkoop leggen wij vast in onze systemen zodat herhaal bestellingen vlot en eenvoudig verlopen.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn verweven in ons DNA. Als leverancier van bedrijfskleding en als logistieke partner zijn wij ons ervan bewust dat we een groot en belangrijk deel uit maken van de totale keten. Wij zijn van mening dat iedere kledingleverancier, ongeacht grootte of segment, een impact heeft op deze keten. Ducotex voert hierin actief regie door haar visie op partnerkeuze en proactieve samenwerking.

Bedrijfskleding

Werkkleding

Werkschoenen

Werkschoenen

PBM

PBM Veiligheid

Promotiekleding

Promotiekleding

Bedrukken

Bedrukking

⤷ VOORDAT U INVESTEERT IN OBLIGATIES!

Het is verstandig om u eerst goed te verdiepen in Ducotex. Hoewel beleggen niet risicoloos is, levert het meestal méér financieel voordeel op dan sparen. Wel is het heel belangrijk dat u beschikt over de juiste kennis. Het feit dat u informatie zoekt op deze website, is dus een goed teken.

⤷ BEPERK UW RISICO

Betekent een hoge rente altijd meer risico? Ja, maar u kunt zelf risico beperken door uw geld te spreiden. Beleg nooit met geld dat u niet kunt missen. Het is niet verstandig om uw complete spaarrekening te gebruiken, omdat beleggen altijd risico’s met zich mee brengt.

⤷ DIRECT STARTEN MET INVESTEREN?

Dat kan. Uit eigen ervaring weet u wellicht al wat de risico’s kunnen zijn. Bedrijfsobligaties zijn een aparte assetklasse. Het risico, oftewel de rendementsverhouding, is niet vergelijkbaar met andere beleggingsproducten zoals scheeps-cv’s, staatsobligaties of vastgoed- en beleggingsfondsen.

⤷ Waarom investeren in Ducotex bedrijfobligaties?

Tegen een achtergrond van economische onzekerheid biedt Ducotex haar obligatiehouders de mogelijkheid om te investeren tegen een aantrekkelijk rendement.

√ Omdat je ondernemers wil helpen die een bijdragen leveren aan de regionale en nationale economie.

 Je affiniteit hebt met deze branche en producten.

 Je het concept van Ducotex wil helpen groeien.

 Je voordeel hebt bij de beloningen die worden aangeboden aan investeerders.

 De ondernemer kent en hem wil helpen zijn bedrijf op te zetten.

⤷ Heeft u nog vragen?

Waarom kan een prospectus vrijgesteld kan zijn van goedkeuring door de AFM?

Als één of meerdere van deze punten voorkomen is een prospectus vrijgesteld van goedkeuring door de AFM:

De aanbieding is gericht op minder dan 150 personen.
De effecten kunnen (al dan niet in een pakket) slechts worden verworven tegen een waarde van ten minste €100.000 per belegger.
De aanbieding van effecten door een vereniging of instelling zonder winstoogmerk, om haar niet-commerciële doelen te verwezenlijken.
De nominale waarde van een effect is €100.000 of meer.
Of zoals ook bij de aanbieding van Ducotex.

√ De totale tegenwaarde van de effecten die worden aangeboden, minder is dan €5 miljoen, berekend over een periode van 12 maanden.

Het is ook mogelijk dat er bij een aanbieding geen goedgekeurd prospectus beschikbaar is doordat de aanbieding niet prospectusplichtig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de effecten niet verhandelbaar zijn of als het gaat om een aanbieding van deelnemingsrechten in een open-end beleggingsinstelling. Bron: AFM

Hoe kan ik beleggen?

Inschrijven belegging:
U kunt zich eerst inschrijven voordat u kunt gaan beleggen. Dit kan als natuurlijk persoon of namens een bedrijf.

Betalen:
U kunt de inschrijving voltooien door middel van een iDEAL-betaling. Als u een groter bedrag wenst te beleggen, kunt u meerdere keren een iDEAL-betaling van maximaal €10.000,- doen. Een iDEAL- betaling wordt geautomatiseerd verwerkt en bevestigd via Mollie.

Volgeschreven:
Als het bedrag van de obligatielening is bereikt, krijgt deze de status “Volgeschreven”. Het is dan niet meer mogelijk om te beleggen. Bij elke belegging geldt een bedenktermijn van 14 dagen, waarin een belegger het recht heeft om de inschrijving te wijzigen of te annuleren. De obligatielening houdt de status “Volgeschreven” totdat de bedenktermijn voor alle inschrijvingen is verlopen.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het uitlenen van relatief kleine bedragen door een grote groep beleggers aan een onderneming via een online platform. Bij het uitlenen van geld aan een bedrijf is de compensatie rente op de lening. Deze vorm heet ‘loan based crowdfunding’ of ‘crowdlending’. Bij deze vorm van crowdfunding is financieel rendement belangrijk.

Waarom geen prospectusplicht?

Voor een beleggingsaanbieding is meestal een vergunning nodig of moet de onderneming een prospectus laten goedkeuren door de AFM. Soms gelden er vrijstellingen en valt een beleggingsaanbod niet onder het toezicht van de AFM. We spreken dan van een vrijgestelde belegging. Een belegging is bijvoorbeeld vrijgesteld als alle beleggers gezamenlijk in totaal maximaal €5 miljoen in de belegging kunnen investeren. bron AFM

Valt de obligatielening onder Crowdfunding?

Nee, bij crowdfunding sluit u een lening af via een bemiddelingsplatform van geldgevers en geldvragers. Een crowdfundingsplatform moet een crowdfunding investeerderstoets afnemen bij iedere consument die meer dan €500 via het platform investeert. Bij Ducotex belegt u rechtstreeks in het bedrijf. U verstrekt het bedrijf een lening en beslist zelf hoe groot de lening is. De voorwaarden voor de lening treft u aan in het Informatie Memorandum

Waar vind ik de belangrijkste informatie?

Belangrijke informatie is informatie die u in ieder geval nodig heeft om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Onder de kop Documentatie op deze pagina treft u het bij de AFM ingediende wettelijke informatiedocument aan en informatie over o.a. de risico’s, de zekerheden en garanties, de voorwaarden van de lening, de fiscale behandeling en de financiële situatie.

Kan ik een aankoop van obligaties ontbinden?

Ja, de AFM vindt het belangrijk dat u als consument – persoon een bewuste keuze maakt om te investeren. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot reflectie.

Dit is op twee manieren vormgegeven:
1) U moet actief bevestigen dat u het informatie memorandum heeft gelezen, voordat u op de betaalknop drukt.
2) U heeft de mogelijkheid tot ontbinden gedurende 14 dagen na aankoop. Dit kan per schriftelijke bevestiging. Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden.

Als de investering niet binnen 14 dagen wordt geannuleerd, dan is deze daarna definitief geworden.

Zijn de obligaties verkoopbaar of over te dragen?

Obligatiehouders die hun obligaties willen overdragen kunnen dit schriftelijk aangeven bij Ducotex via het overdrachtsformulier wat u aantreft onder documenten op deze website.